We Are Travellers event

Op zaterdag 6 oktober was het event. Om 14:00 kwam ik aan bij de locatie. Toen kwam je bij een receptie en hier heb ik de boek ontvangen met een mooie tasje erbij.

Toen liep ik door en kwam ik in de inspirerende studio dat anders een yoga studio is en ook wordt er soms een evenement georganiseerd.  Hier twee foto’s van de Instagram @TheWhiteDoorStudio

Haha maar nu lagen er natuurlijk geen yogamatjes , er waren tafels opgedeeld en elk tafel is een van de landen……. Afrika, Marokko, Vietnam, Thailand, Australië, Amerika.

Dus liep ik eerst een rondje langs alle tafels en heb ik mij ingeschreven voor de mini- fotografieworkshop. Rond 15:00 uur kwam Roëll de Ram een welkom praatje houden. 

Daarna was ik bij tafel Afrika en heb je leuke gesprekken over Afrika en dat onder het genot van een heerlijke BOS- ice tea. Dat is een ice tea gemaakt op basis van Rooibos,  Dat is van een plant die alleen groeit in Afrika.

Toen ging ik naar Marokko, hier kun je ook gezellig kletsen maar dan met hapjes. Waar ik helaas geen foto’s van heb gemaakt. Heerlijke ronde brood met smeersels en schalen met noten, gevulde Tajines en olijven en alles wat je veel in dit land zou tegenkomen.

Maar Marokko was niet de enige met hapjes, want er ging ook iemand langs met Sushi… uhhmmm heerlijk.  Je kon zelf eetstokjes meenemen naar huis.

Later ging ik naar de Backpakkers bar, hier lagen kaarten van Vietnam, Thailand en Australië. Hier kon je allemaal biertjes krijgen uit verschillende landen, verschillende wijnen en cola.

Je kon ook een backpack winnen, dan moest je de backpack optillen en raden wat het gewicht is. Je mocht alleen geen rond getal doen.  Ik heb dit natuurlijk ook gedaan, alhoewel ik net een nieuwe backpack had gekocht en het niet nodig zou zijn. Maar wie niet weegt, wie niet wint. (woordgrapje)

Toen was ik naar Amerika gelopen, en hier kon je heerlijke donuts halen. Voor iemand met de bijnaam “Donutgirl” was ik hier aardig op mijn plek. Hier heb ik veel advies kunnen winnen net op een moment dat het hier rustig was.

Toen was de mini-fotografie workshop, hier heb je heel veel tips die je gewoon kunt gebruiken in de praktijk. Chris König was niet echt ingegaan op technische gedeelte want het was natuurlijk een mini workshop en niet veel tijd.  Hij gebruikte zijn eigen foto’s als voorbeeld ben jij nu nieuwsgierig geworden, kijk dan vooral op zijn instagram: https://www.instagram.com/theadventurizer/?hl=nl

Wil jij nu ook een fotografie workshop? Dan kun jij je aanmelden op We Are Travellers https://www.wearetravellers.nl/product/reisfotografie-workshop-4/  de eerste volgende workshop is op 17 November.

Op het Event kon je ook persoonlijke reisadvies vragen.  Wat ideeën op doen voor reisroutes, wat bij jou past en op wat voor manier je dit het beste kunt doen.

Ik vond het wel fijn dat je persoonlijke reisadvies kon vragen. Ik had zelf alleen nog niet goed een beeld wat ik wil doen en hoeveel budget ik er aan wou uitgeven. Dus kon ik ook niet echt om specifiek advies vragen.

Maar het is top geregeld dat je op het Event een persoonlijke reisadvies kon krijgen.

Je kon op een Woodmap, je favoriete backpackbestemming aangeven en kreeg je een kortingscode voor Woodmap. Ik zelf heb niet het aangegeven op de Woodmap, want ik heb nog niet een favoriete backpackland. Wel een favoriete vakantieland maar dat vond ik niet hetzelfde haha!

Maar niet alleen kun je bij haar om tips en reisadvies vragen. Je kon ook met iedereen andere backpackers en reizigers tips krijgen en verhalen delen. Het was heel erg leuk om met andere mensen te kletsen over reizen. Ik wil later echt wel vaker reizen, maar dat komt nog!!

Je kon ook foto’s maken in de PhotoBooth, dit was heel erg leuk!! Ik was aan de einde van de middag gegaan, toen gingen de meeste mensen weg.

Aan het einde voor ik weg ging heb ik met Roëll de Ram gepraat, voor wie haar niet kent Roëll is de oprichter van reisblog WeAreTravellers.nl. Ze schreef de boek Backpack Bestemmingen, die ik op het event kreeg. Iedereen die er was kon haar boek alvast zien voordat hij in de winkels komt. Morgen 9 oktober is de boek te verkrijgen in de winkel, ook kun je natuurlijk bestellen via Bol.com. Maar als ik jou was zou ik het voor 10 oktober bestellen in WeAreTravellers shop  dan kun je het laten signeren, dan doen ze er iets leuks bij!

Ik heb natuurlijk vragen gesteld aan Roëll, en ze heeft een wereldreis gemaakt. Ik vroeg heb je sommige Landen nog niet gezien. En in haar boek heeft ze drie landen zelf niet bezocht. Twee daarvan weet ik zeker Peru en Nepal, en volgens mij Cuba maar haha dat ben ik nu even vergeten. Hoe ze het regelt met de overnachting, want je wilt natuurlijk niet in een vieze hostel komen. Ze vertelde mij dat ze eerst thuis op haar laptop kijkt waar ze misschien wil overnachten. Pas op haar bestemming boekt ze nadat ze de kamer heeft bekeken. Heel erg slim want dan kan het je natuurlijk niet overkomen dat je in een nachtmerrie terecht komt. En hoe combineert ze het reizen allemaal met haar blog. Ik vroeg haar hoe ze dit deed en of ze op de locatie ook gelijk alles uitwerkt, of dat ze alles achteraf doet. Ze vertelde mij dat ze vooral wil genieten tijdens haar reizen, en dat ze eigenlijk de meeste achteraf uitwerkt. Toen vroeg ik mij natuurlijk af, hoe onthoud je alles? Nou ze maakt notities, en bekijkt veel foto’s zodat ze het weer herinnert. Op haar blog kom je niet alleen persoonlijke reizen tegen maar ook veel tips, Ze vertelde mij dat ze haar vaak af vraagt wat wil ik nou nog meer weten en daar gaat ze uiteindelijk over schrijven.

 

Ze inspireert mij heel erg, want ze heeft veel bereikt kan veel reizen maken en heeft een hele mooie blog. En kon niet wachten tot ik thuis het boek kon bekijken, wat ik uiteindelijk tijdens mij terug reis al stiekem zat te bladeren.

 

Ik hoop dat We Are Travellers nog een keer zo’n event organiseert.

Dan kom ik zeker weer!!

xxx-klaske

One Reply to “We Are Travellers event”

  1. Ziet er netjes uit 👍

Geef een reactie